Mijn naam is Bart Merkelbach. In 2011 is mijn vader op 64 jarige leeftijd overleden. Een leven dat natuurlijk veel te vroeg is geëindigd. Een leven dat geëindigd is op een wijze die je niemand gunt. Voordat wij wisten dat mijn vader ziek was hoorde ik om me heen vaak over het moeten omgaan met deze ziekte en vooral het vechten daartegen. Een besef dat niet tot je door dringt want het besef om te weten wat dit gevecht inhoudt weet je pas als je het zelf hebt mee gemaakt. Een ervaring die ik niemand gun. Het is een gevecht van iemand op de been houden van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dit in een gevecht waarin je iemand langzaam ziet afglijden en geleidelijk aan ziet sterven…

Sinds het overlijden speelt er maar een ding door mijn hoofd en dat is; hoe kunnen we deze ziekte de baas zijn? En wat is er mooier dan de strijd aan gaan met jezelf en tevens sportief bezig zijn om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte en de aanpak ervan. Daarvoor kom ik in actie!

Ik ben enerzijds blij dat mijn vader 64 jaar oud is kunnen worden. Dat vele kinderen op jonge leeftijd ziek worden is een gegeven en omdat juist zij nog een heel leven voor zich hebben is dat de reden dat ik achter de Run for Kika sta. Op die manier draag ik een steentje bij middels sponsoring aan onderzoek naar kinderkanker om deze ziekte uit de levens van jonge mensen te verbannen!

Bart Merkelbach

“Sinds het overlijden van mijn vader in 2011 heb ik een helder doel voor ogen …
KANKER DE WERELD UIT KRIJGEN!”